RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jonas Gahr Støre (Ap) taler under gudstjeneste i Oslo domkirke i anledning treårsdagen for terrorangrepene på Regjeringskvartalet og på Utøya.
Jonas Gahr Støre (Ap) taler under gudstjeneste i Oslo domkirke i anledning treårsdagen for terrorangrepene på Regjeringskvartalet og på Utøya. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Støre: – Vi ser hatet hver dag

Oslo (NTB): Nesten hver dag leser, hører og ser vi et hat fra ekstreme i Norge, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre under sin tale i Oslo domkirke.

– Fra en av kirkens tekster minnes vi om at det er en tid for alt. Tre år er over tusen dager. Vi lærer og erfarer at det alltid er en tid for å sørge over de døde etter 22. juli, sa Støre under gudstjenesten i forbindelse med 22. juli-markeringene som hadde fått navnet «Fredstanker, framtid og håp».

– Men tiden etter handler også om å ta oppgjør. Rettsstaten har på rettsstatens vis tatt sitt oppgjør med gjerningsmannen. Som fellesskap skal vi på demokratiets vis fortsatt ta et oppgjør med de holdningene som ledet til handlingene. 22. juli vil for alltid være en dag der vi kan slå ring om og løfte fram noe av det gjerningsmannen ville ramme, nemlig mangfoldet i vårt land. Vi leser og hører og ser det nesten hver dag, et hat fra ekstreme i Norge mot politiske motstandere og de andre – muslimer, jøder, innvandrere, homofile, kvinner, sa Ap-lederen i sin tale.

Blant dem som var til stede i kirken var kronprins Haakon, statsminister Erna Solberg (H) og Oslo-ordfører Fabian Stang (H).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere