RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre får knallhard kritikk for Tschudi-saken

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Utenriksministeren får kraftig kritikk fra deler av opposisjonen.

- Et mindretall i komiteen mener det er sterkt kritikkverdig at utenriksministeren ikke fikk vurdert sin habilitet i forkant av at departementet bevilget penger til nordområdeprosjektet, sier kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Anders Anundsen (Frp).

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre fremmer derfor forslag om et kritikkvedtak når saken skal behandles i Stortinget neste uke. KrF er med på deler av kritikken, men vil ikke gå like langt som de tre andre.

- Det er grunnlag for å kritisere Støre for flere forhold. For det første burde han ha fått sin habilitet vurdert i forbindelse med behandlingen av saken om støtte til opprettelsen av Senter for Nordområdelogistikk. For det andre er det ikke mulig å få klarhet i om han foretok en egen vurdering av habilitet konkret i forhold til Tschudi under saksbehandlingen. For det tredje har han gitt feil opplysninger til komiteen om hvem som tok initiativet til opprettelsen av Senter for Nordområdelogistikk, sier komitéleder Anundsen i FrP.

Han er forundret over at regjeringspartiene mener Støre har handlet upåklagelig.

- Her er det flere forhold som er klart kritikkverdig og normalt har posisjonspartiene vært ryddige i sin behandling av slike saker. Denne gangen har de låst seg fast i et kraftig selvforsvarsgrep. Det er synd, mener Anundsen - som tar regjeringspartienes nye strategi til orientering.

Arbeiderpartiets Martin Kolberg mener kritikken er grunnløs.

- Dette er tilløp uten hopp. Kritikken av Støre er grunnløs, og det kommer klart fram i kontrollkomiteens behandling av saken, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere