RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre favoritt til å overta etter Stoltenberg

Oslo (NTB): Tschudi-saken ser ikke ut til å legge en demper på tilliten til Jonas Gahr Støre i hans eget parti. Over halvparten av de spurte Ap-tillitsvalgte mener han er den beste kandidaten til å bli ny partileder etter Jens Stoltenberg.

Dagbladet har spurt 316 Ap-tillitsvalgte om hvem de ser på som den beste kandidaten til å overta roret når Jens Stoltenberg en dag går av.

Støre får støtte fra 54,5 prosent og er dermed favoritt til å bli Arbeiderpartiets nye sjef etter Stoltenberg. Trond Giske får 22,9 prosent, Raymond Johansen 16 og Helga Pedersen 6,6 prosent.

- Dette er en uaktuell problemstilling. Arbeiderpartiet har en ubestridt leder. Ut over det skal utviklingen forgå i partiet og ikke i meningsmålinger. Så jeg overlater det til forståsegpåere å tolke slike meningsmålinger og undersøkelser, sier Jonas Gahr Støre.

Den omtalte Tschudi-saken ble behandlet i Stortinget tirsdag. Her sa Støre at han tar kritikken om ikke å ha fått sin habilitet vurdert før Utenriksdepartementet bevilget 6 millioner kroner til et nordområdesenter der Støres venn Feilx Tschudi hadde en sentral rolle, med seg.

Han gjentok sine motiver for å handle som han hadde gjort i 2008, spesielt det forhold at det var Rederiforbundet som søkte om midler til det omtalte prosjektet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere