RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre og Kjos folkets drømmesjefer

Oslo (NTB): 43 prosent av arbeidstakerne i Norge har utenriksminister Jonas Gahr Støre som sin drømmesjef. Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos får 29 prosent av stemmene.

Norske sjefspreferanser kommer fram i en spørreundersøkelse Respons analyse har gjort for bemanningsselskapet Proffice. 1.307 ansatte i norske bedrifter har deltatt. Administrerende direktør Per Bergerud i Proffice Norge, er ikke overrasket over at Jonas Gahr Støre troner på toppen.

- Han er ofte i mediene og er en tydelig sjef med en klar profil. Dessuten er han en «likandes fyr». Han virker som en hyggelig person, sier Bergerud til Dagsavisen.

Han tror både sjefer og ansatte setter pris på sjefer som har suksess og som er i rampelyset. Det er et kriterium også Fafo-forsker Sissel C. Trygstad mener er viktig, selv om det hos henne heter «en tydelig sjef», som også er menneskelig.

- Jeg tror at det er viktig for de ansatte at sjefen er en av oss, at han ikke er redd for å ta i et tak sammen med de ansatte når det kreves. Sjefen skal være tilgjengelig, og han må se den ansatte, sier Trygstad.

Andre populære sjefer er Olav Thon, Petter Stordalen og Kjell Inge Røkke. Først på sjetteplass dukker første kvinne opp: Siri Kalvig er favorittsjefstypen til 7,9 prosent av de spurte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere