RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: Oppfordrer til rask offentliggjøring av egyptisk valgresultatet

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier det er viktig at fristen for overgang til sivilt styre i Egypt 1. juli overholdes.

Resultatet fra den andre runden i det egyptiske presidentvalget, som ble gjennomført 16.-17. juni, skulle etter planen vært offentliggjort torsdag 21. juni. Ifølge den egyptiske valgkommisjonen er resultatet forsinket fordi begge kandidater har påklaget gjennomføringen av valget.

- Jeg har forståelse for at fremsatte klager må behandles grundig, men det er viktig å behandle disse raskt og effektivt slik at man ikke skaper unødig usikkerhet om valgresultatet, sier utenriksministeren Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Han mener dette er spesielt viktig i en situasjon hvor mange setter spørsmålstegn ved overgangen til sivilt styre i Egypt.

- De politiske utfordringene Egypt nå står overfor er betydelige, og større enn bare for noen uker siden. Vi har store forventninger til Egypts reformprosess fram mot reell maktdeling mellom folkevalgte institusjoner basert på en demokratisk grunnlov. Militærrådet har et særskilt ansvar for denne overgangen. Jeg vil derfor understreke viktigheten av at den annonserte fristen for overgang til sivilt styre 1. juli overholdes, avslutter utenriksminister Støre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere