RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre rundet av USA-reise hos Clinton

Washington (NTB): Afghanistan sto øverst på agendaen da utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte sin kollega Hillary Clinton i Washington tirsdag.

- Vi diskuterte Afghanistan og den videre utviklingen der, timeplanen for overføring av sikkerhetsansvaret til lokale myndigheter og utfordringer knyttet til den afghanske forsoningsprosessen, sier Støre til NTB.

Norske myndigheter har antydet at det snart kan være på tide å heve internasjonale sanksjoner mot et stadig mer reformvennlig Myanmar, men dette var ikke et syn Støre fremmet for Clinton tirsdag.

- Jeg sa at det er viktig å holde oppe et trykk for flere reformer i Myanmar. Men vi må også være i stand til å handle ganske tydelig for å støtte opp om det som skjer. Når det gjøres betydelige framskritt, må det internasjonale samfunnet svare tydelig på det. Ikke ved å oppheve sanksjoner, men ved å vise at det er lys i enden av tunnelen, sier Støre.

Støre forteller om spennende møter med politiske analytikere fra både republikansk og demokratisk side. Det to dager lange oppholdet i Washington ble avsluttet i det amerikanske utenriksdepartementet.

Norge og USA jobber tett sammen for å blåse liv i den fastlåste fredsprosessen i Midtøsten, forsikrer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere