RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Støre-utvalg vil ha hijabdialog

Sist oppdatert:
Neste uke presenterer et Ap-utvalg ledet av Jonas Gahr Støre sin innstilling om religiøse hodeplagg.

Det er Arbeiderpartiets integreringsutvalg med Jonas Gahr Støre som leder som neste uke presenterer en innstilling for partiets landsstyre.

Vil ikke ha forbud
Ifølge VG konkluderer utvalget med at religiøse hodeplagg som niqab og burka er kvinnediskriminerende, men ikke bør forbys. Når det gjelder det mer vanlige hodeplagget hijab, som dekker hår og hals, ønsker utvalget ifølge VG ikke et forbud mot dette i grunnskolen, men man ønsker at skolen skal kunne ta opp spørsmålet med foreldre dersom man mistenker at det ligger tvang bak bruken.

Språkteste fireåringer
Utvalget skal videre være klare på at alle fireåringer skal språktestes og om nødvendig få språkstøtte og de vil skjerpe kravet til språkferdighet når det gjelder statsborgerskap.

Jonas Gahr Støre selv vil ikke kommentere saken overfor VG, men viser til at utvalget legger fram sin innstilling til integreringsprogram neste onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere