RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre vil at alvorlig syke skal få sin egen kontaktperson

Oslo (NTB): Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker å endre på ordningen med en pasientansvarlig lege ved sykehusene. Han vil at alle alvorlig syke pasienter skal få sin egen kontaktperson.

Ordningen med en pasientansvarlig lege ved sykehusene har eksistert i 12 år, men aldri fungert, selv om sykehusene har en plikt til å gi et slikt tilbud, skriver Aftenposten.

Nå vil Støre bort fra kravet om at det skal være en lege som skal være pasientkontakt.

- Vi har fått tilbakemeldinger om at plikten er vanskelig å oppfylle, særlig fordi koordinator bør være lege. Derfor foreslår vi nå at en kontaktperson må ha en helsefaglig bakgrunn. Det vil det gjøre enklere for sykehusene å oppfylle plikten. Av hensyn til pasienten er det viktig at en kontaktperson kommer raskt på plass, sier Støre til avisen.

Mange pasienter har vært frustrerte over at de ikke får informasjon eller vet hvem de skal spørre i forbindelse med behandling for alvorlige sykdommer som for eksempel kreft. Nestleder i Sykepleierforbundet, Solveig Kopperstad Bratseth, synes derfor forslaget fra helseministeren er godt.

- Det må være pasientenes hjelpebehov som er avgjørende for hva slags kontaktperson de trenger, sier hun, og mener et slikt tilbud ikke bør være avhengig av en fast yrkesgruppe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere