RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre vil gjøre heroinrøyking lovlig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til gatemagasinet =Oslo at han vil avkriminalisere heroinrøyking for å få narkomane til å bytte ut sprøytene med røyk.

- Ett av temaene jeg har forholdt meg til er røyking av heroin. Det har jeg tenkt å si ja til, og det får jeg regjeringen med på, sier Støre i et intervju med gatemagasinet =Oslo.

Målet hans er å redusere antall overdosedødsfall blant sprøytenarkomane. Hvis han får det som han vil, og dersom utredninger og høringer går i hans favør, kan det bety at det fra 2014 blir mulig for heroinbrukere å røyke stoffet lovlig, skriver Dagsavisen.

Støre foreslår at det på sprøyterom, røykerom eller andre avtalte områder kan legges til rette for røyking i lovlige former.

- Tallene på overdosedødsfall er for høye, og jeg vil si at det er en skam for Norge. Hvordan rusavhengige tar sin rus, er et viktig tiltak mot overdose. Min holdning er at vi bør åpne for at folk kan røyke heroin. Sprøytebruk er verre og farligere, sier helseministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere