RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre vil ha fakta på bordet om hjerneforskningsprosjektet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Linus Hauge og Dag Kjørholt): Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) reagerer skarpt på opplysningene om hjerneforskningsprosjektet som er blitt utført ved Rikshospitalet.

- Her må man få alle fakta på bordet og lære av hva som har skjedd. Usikkerhet rundt noe sånt har ingen noe godt av. Jeg forventer at Helsetilsynet gjør den jobben det er satt til å gjøre, sier helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2.

Tilsynet skal blant annet undersøke om Oslo universitetssykehus (OUS) ga pasientene i prosjektet nok informasjon og om de strenge kravene til samtykke ble fulgt.

I forskningsprosjektet har en hjernekirurg ved Rikshospitalet tatt vevsprøver fra hjernen til pasientene. To av de 122 pasientene har fått alvorlige hjerneskader og en tredje døde i ettertid, uten at dette dødsfallet kan settes i direkte sammenheng med prosjektet.

- Vi er lei oss for at de to pasientene har fått komplikasjoner. Dessverre er det en viss risiko ved alle typer inngrep. Vi tar likevel hver enkelt hendelse svært alvorlig, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere