RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jonas Gahr Støre holdt den store politiske talen på Oslo Arbeiderpartis årsmøte fredag, en knapp time etter at Jens Stoltenberg vart blitt utnevnt til NATOs nye generalsekretær. Men Støre vil fortsatt ikke ut med om han er aktuell som ny Ap-leder.
Jonas Gahr Støre holdt den store politiske talen på Oslo Arbeiderpartis årsmøte fredag, en knapp time etter at Jens Stoltenberg vart blitt utnevnt til NATOs nye generalsekretær. Men Støre vil fortsatt ikke ut med om han er aktuell som ny Ap-leder. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Støre vil være «pinlig formell» rundt lederskiftet

Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre vil fortsatt ikke si om han er aktuell som Arbeiderpartiets nye leder. – Jeg er ennå ikke blitt spurt, sier han.

Støre er utpekt som den fremste kandidaten til å overta ledervervet i Ap etter Stoltenberg, men ville ikke kommentere hvordan partiet skal håndtere lederkabalen framover.

– Jeg vil være pinlig formell på dette. Foreløpig er det ingen valgkomité og ingen liste med kandidater. Nå skal vi skritt for skritt ta de beslutninger som trengs på en gjenkjennelig og åpen måte, sier Støre til NTB.

– Arbeiderpartiet er ikke et parti som peker ut sine ledere, men velger dem, presiserer han.

Les også:Jens Stoltenberg blir ny generalsekretær i NATO

Store sko

Det er et par store sko som skal fylles når Jens Stoltenberg går av som partileder. Men hvilke egenskaper den nye lederen bør besitte, ønsker ikke Støre å kommentere.

– Det vil jeg ta internt i de organer jeg er med i, svarer han til NTB. Mandag skal både partiets sentralstyre og landsstyre ha møte der veien videre skal diskuteres.

Støre sier til NTB at han vil tenke seg grundig om dersom han får spørsmål om å bli partileder.

– Det å være leder av et parti som er så stort som Arbeiderpartiet, som har en så lang historie, er ingen enmannsjobb, slår han fast.

– Jeg har stått på sidelinjen og sett hva en slik jobb krever.

– Er du i tvil?

– Man må til enhver tid være seg bevisst ansvaret for de beslutningene man tar, svarer Støre.

Les også:

Dette skriver utlendingene om Stoltenberg

Solberg: - NATO får sterk og samlende leder

Blikket framover

Selv ble han orientert på et hasteinnkalt og følelsesladd sentralstyremøte på telefon fredag om utnevnelsen av Stoltenberg. Han mener NATO nå får den beste lederen som er å oppdrive.

– Alle vil savne Jens og den politiske kraften han har vært som leder. Han har satt stort preg på partiet på sin forsonende og inkluderende måte, og vi vil merke at han er borte. Men den beste måten vi kan håndtere dette på, er å lede og utvikle partiet videre, sier Støre.

Selv var han invitert til å holde den store politiske talen på årsmøtet til Oslo Arbeiderparti fredag. Den brukte han til å rette blikket fremover.

– Politikk handler om å vinne valg, i Oslo i 2015 og i Norge i 2017. Vi har ikke styrt i Oslo siden 1997. Det er på tide med en forandring, slo Støre fast til applaus fra forsamlingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere