RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Capcom)

«Street Fighter» møter «Tekken»

Skriver spillhistorie når kamphanene fra de to seriene møtes i hvert sitt spill.

Capcom og Namco Bandai har røpet at de vil samarbeide om to slåssespill: «Street Fighter X Tekken» og «Tekken X Street Fighter». Hvert av spillene inkluderer populære figurer fra både Tekken og Street Fighter.

«Street Fighter X Tekken»

«Street Fighter X Tekken» bruker samme teknologi som «Street Fighter IV» og «Super Street Fighter IV», og «Tekken»-figurer som Kazuya Mishima og Nina Williams forsøke å banke opp gjengen fra «Street Fighter»-universet.

Som i «Street Fighter IV» får vi tredimensjonale figurer som må kjempe i mer eller mindre todimensjonale miljøer, i en rekke forskjellige moduser (inkludert Tag Team, hvor spillerne velger to figurer hver).

«Street Fighter»-produsent Yoshinori Ono er tydeligvis klar for prosjektet:

- Vi lager historie nå. To rivaler innenfor sjangeren står nå på samme scene. Dette er ikke bare et oppgjør mellom «Tekken» og «Street Fighter», men en avgjørende kamp mellom Capcom og Namco Bandai. Så jeg kommer til å gi alt jeg har.

Mer fra Gamer.no:

Ifølge Videogaming 247 er det en stund til spillet dukker opp i butikkene. Vi må nemlig vente i minst to år før utgivelsen. Spillet kommer til Xbox 360 og PS3.

«Tekken X Street Fighter»

Mens «Street Fighter X Tekken» foregår på «Street Fighter»-seriens premisser, snur «Tekken X Street Fighter» på konseptet. Her inviteres kjenninger fra «Street Fighter» til å kjempe mot «Tekken»-veteranene på deres tredimensjonale hjemmebaner.

Bilder fra «Street Fighter X Tekken»:

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3536

«Street Fighter»-kamphanene blir skapt på ny i «Tekken»-stil, samtidig som de beholder sine egne kampstiler og spesialangrep. «Tekken»-produsent Katsuhiro Harada kommenterer prosjektet i samme stil som sin kollega fra Capcom:

- Dette blir den ultimate drømmekampen. Utviklerne bak Tekken og «Street Fighter» har et storartet forhold til hverandre. Men jeg ser ikke dette prosjektet som et samarbeid, men som århundrets konkurranse mellom to legendariske kampspillserier.

Det er ikke klart når «Tekken X Street Fighter» kommer i salg, eller hvilke plattformer det kommer til.

Trailer til «Street Fighter X Tekken»:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere