Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik blant flygerne i Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos orienterer om den pågående pilotstreiken under en pressekonferanse i selskapets lokaler på Fornebu lørdag.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos orienterer om den pågående pilotstreiken under en pressekonferanse i selskapets lokaler på Fornebu lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Streiken begynner allerede lørdag morgen. Alle pilotene kan bli tatt ut onsdag.

Lørdag gikk de første Norwegian-flygerne ut i streik, og fra onsdag kan alle pilotene komme til å legge ned arbeidet.

Norwegian skriver på sin hjemmeside at selskapets mål er å gjennomføre et tilnærmet normalt flyprogram gjennom helgen da en begrenset andel av pilotene er tatt ut i streik i første omgang.

TØFF NATT: Riksmekler Nils Dalseide klarte ikke å få partene til å komme til enighet i natt.

- Vi beklager på det sterkeste den usikkerheten som nå er skapt overfor våre passasjerer. Vårt mål har hele tiden vært å unngå streik og få en løsning og ro i selskapet. Nå skal vi gjøre det vi kan for å ivareta berørte passasjerer på best mulig måte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Kan bli langvarig
Parat er forberedt på at streiken kan bli langvarig.

– Vi er forberedt på at det tar den tida det tar, sa leder Hans-Erik Skjæggerud i YS-forbundet Parat på en pressekonferanse lørdag morgen.

Da hadde 70 av Norwegians piloter blitt tatt ut i streik av Norwegian Pilot Union (NPU) etter at det ble brudd i meklingen natt til lørdag.

– Det var ingen andre valgmuligheter for pilotene. Når alt kom til alt, handlet det om noe så grunnleggende som å få en tariffavtale, sa Skjæggerud.

Kraftig opp fra onsdag
Fra onsdag blir streikeuttaket trappet kraftig opp, hvis ikke det kommer til en løsning. Parat varsler at alle flygerne da vil legge ned arbeidet.

– Norwegian må nå sette seg ned igjen med pilotene og være villig til å gå med på en tariffavtale for medlemmene i Norge, Sverige og Danmark, sa Skjæggerud.

Norwegian, representert ved NHO Luftfart, mener arbeidsgiverne strakte seg så langt som forsvarlig gjennom hele meklingen hos Riksmekleren.

– Men dessverre var det ikke mulig å oppnå en løsning. I denne omgang rammes selskapet økonomisk, men selskapets mål er å gjennomføre helgens program som planlagt, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!