*Nettavisen* Nyheter.

Streik blant flygerne i Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos orienterer om den pågående pilotstreiken under en pressekonferanse i selskapets lokaler på Fornebu lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Streiken begynner allerede lørdag morgen. Alle pilotene kan bli tatt ut onsdag.

28.02.15 12:33

Lørdag gikk de første Norwegian-flygerne ut i streik, og fra onsdag kan alle pilotene komme til å legge ned arbeidet.

Norwegian skriver på sin hjemmeside at selskapets mål er å gjennomføre et tilnærmet normalt flyprogram gjennom helgen da en begrenset andel av pilotene er tatt ut i streik i første omgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFF NATT: Riksmekler Nils Dalseide klarte ikke å få partene til å komme til enighet i natt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi beklager på det sterkeste den usikkerheten som nå er skapt overfor våre passasjerer. Vårt mål har hele tiden vært å unngå streik og få en løsning og ro i selskapet. Nå skal vi gjøre det vi kan for å ivareta berørte passasjerer på best mulig måte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Kan bli langvarig
Parat er forberedt på at streiken kan bli langvarig.

– Vi er forberedt på at det tar den tida det tar, sa leder Hans-Erik Skjæggerud i YS-forbundet Parat på en pressekonferanse lørdag morgen.

Da hadde 70 av Norwegians piloter blitt tatt ut i streik av Norwegian Pilot Union (NPU) etter at det ble brudd i meklingen natt til lørdag.

– Det var ingen andre valgmuligheter for pilotene. Når alt kom til alt, handlet det om noe så grunnleggende som å få en tariffavtale, sa Skjæggerud.

Kraftig opp fra onsdag
Fra onsdag blir streikeuttaket trappet kraftig opp, hvis ikke det kommer til en løsning. Parat varsler at alle flygerne da vil legge ned arbeidet.

– Norwegian må nå sette seg ned igjen med pilotene og være villig til å gå med på en tariffavtale for medlemmene i Norge, Sverige og Danmark, sa Skjæggerud.

Norwegian, representert ved NHO Luftfart, mener arbeidsgiverne strakte seg så langt som forsvarlig gjennom hele meklingen hos Riksmekleren.

– Men dessverre var det ikke mulig å oppnå en løsning. I denne omgang rammes selskapet økonomisk, men selskapets mål er å gjennomføre helgens program som planlagt, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag