RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik blant vaskeriansatte

Sist oppdatert:
194 vaskeriansatte ut i streik.

Etter å ha meklet flere timer på overtid ble det brudd mellom LO-forbundet Norsk Industri og arbeidsgiversiden fredag morgen. Dermed går 190 vaskeriansatte ut i streik.

Årsaken til bruddet i meklingen var at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri ikke ville etterkomme kravet om et varig lønnsløft for ansatte ved landets vaskerier og renseribedrifter, opplyser Industri Energi.

I dag tjener de ansatte i vaskeri- og renseribedriftene, hovedsakelig kvinner, 86 prosent av gjennomsnittlig industrilønn.

Det første streikeuttaket favner i hovedsak ansatte i vaskerier og renserier i Stavanger, Bergen og Trondheim som jobber for hoteller, offshorebedrifter og private.

Streikeuttaket omfatter også vaskerier som tar oppdrag for sykehus og andre helseinstitusjoner, men Industri Energi understreker at det er et begrenset bstreikeuttak i slike bedrifter.

– Det er tilstrekkelig kapasitet på vaskerier som håndterer sykehus og helseinstitusjoner. Vi vil være positivt innstilt til å innvilge dispensasjoner til vaskerier som leverer til helseinstitusjoner, sier forbundsleder Leif Sande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere