RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik i PGS

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): De ansatte i Petroleum Geo-Service (PGS) tas ut i streik etter at det ble brudd i meklingen natt til tirsdag.

Det er PGS-ansatte som er organisert i YS-foreningen Parat som går ut i streik. I første omgang tas riggene Sterling og Apollo ut allerede fra arbeidstidens start tirsdag. Deretter er det planlagt en opptrapping på ytterligere seks fartøyer fram til 10. juni.

? Partene sto så langt fra hverandre at jeg har måttet konstatere at det ikke er mulig å legge fram et forslag som jeg kunne forvente ville blitt godtatt, sier kretsmeklingsmann for Østlandet, Inger Tellefsen, til NTB.

Bruddet var et faktum ved 1.30-tiden natt til tirsdag etter at partene hadde meklet hele mandag og på overtid etter at fristen løp ut ved midnatt.

Ifølge Tellefsen handlet uenigheten om en revisjon av hele tariffavtalen.

Spørsmål om lønn var også sentralt. Partene møttes til mekling med et krav om en lønnsøkning på 10,8 prosent og ble møtt med et tilbud om en lønnsøkning på 2 prosent, ifølge kretsmeklingsmannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere