RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik kan lamme Widerøe fra onsdag

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Peter Tálos): Alle flyavganger med nysolgte Widerøe kan bli kansellert fra onsdag dersom det ikke oppnås enighet med 330 kabinansatte om pensjonsordningen deres.

Varselet om plassfratredelse for 312 av totalt 330 medlemmer i Widerøes kabinforening ble meldt inn til Riksmekleren i april. Meklingen starter tirsdag, og dersom partene ikke kommer til enighet innen midnatt tirsdag vil alle flyselskapets avganger bli rammet fra onsdag morgen.

Årsaken til konflikten er ikke lønns- eller arbeidstidsvilkår, men at de kabinansatte krever forhandlingsrett og medinnflytelse over hva slags pensjonsordning arbeidsgiveren tilbyr de ansatte, opplyser arbeidstakerorganisasjonen Parat til NTB.

Han sier at kravet fra medlemmene er å få medbestemmelse over pensjonsordningen på lik linje med pilotene i selskapet, og at en endring ikke vil gjøre utslag før i 2017. De ansatte ber også om å få tilsvarende forsikringer som pilotene, men alt dette er blitt avvist.

- De kabinansatte ber ikke om mer penger, men ledelsen nekter å gå med på en endring i forsikringen med argument om at det skal være et nulloppgjør i år, sier Larsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere