*Nettavisen* Nyheter.

Streik kan ta knekken på SAS Braathens

Sjansen for SAS-streik til våren er stor, men en ny større streik blant SAS-flygerne vil være knusende for selskapet, mener eksperter på markedsføring.

19.05.08 00:16

SAS-flygerne er rasende etter at ledelsen i konsernet tirsdag besluttet at de skal være ansatte i nasjonale selskaper. Sjansen for streik til våren er stor.Pilotenes krav førte ikke fram. Etter lange forhandlingsmøter mandag og tirsdag, besluttet SAS-ledelsen å fordele flygerne på fire ulike selskap, sterkt imot flygernes vilje.- Jeg håper i det lengste at SAS-konsernet besinner seg og jeg håper på det beste, men streik er sannsynlig, sier han til NTB.Streik er bare ett av flere lovlige stridsmidler flygerne vurderer å ta i bruk. Han ber norske passasjerer vurdere sine reiseplaner til våren nøye.Men det er flere som stiller spørsmål ved om SAS-konsernet tåler mer bråk.- Streik, med kanselleringer og forsinkelser som resultat, kan bli alvorlig for SAS Braathens. Selskapet har allerede et frynsete rykte, og varslene om mer bråk er en gavepakke til konkurrenten Norwegian, sier prosjektleder Pål Silseth i Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI til Dagsavisen.Han får støtte av Claus Sonberg i kommunikasjonsselskapet Burson-Marsteller.- Dette er dramatisk og kan ende i en ny kundeflukt, sier han.


SAS-flygerne har uttalt en streik vil være umulig å unngå streik når den nåværende lønnsavtalen utløper i april. Ledelsen i flyselskapet sier den vil gjøre alt den kan for å få til en dialog med de rasende flygerne før lønnsoppgjøret.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.