Gå til sidens hovedinnhold

Streik rammer Tunisia - opposisjonsleder begraves

Tunis (NTB-DPA-AFP): Flere tusen mennesker samlet seg fredag i en forstad til hovedstaden Tunis for å følge den drepte opposisjonslederen

Mengden vokste hele tiden, men var på rundt 3.000 mennesker, melder nyhetsbyrået AFP. Begravelsesprosesjonen skal gå fra en offentlig bygning i forstaden til en gravlund i nærheten der Belaid skal gravlegges.

Gatene i hovedstaden Tunis lå nærmest fullstendig tomme fredag morgen. Den største hovedorganisasjonen i Tunisias fagbevegelse, UGTT, har varslet generalstreik i forbindelse med begravelsen. UGTT har tette bånd til Folkefronten, en partikoalisjon som Belaid var med på å grunnlegge.

Forretninger holdt stengt og offentlig transport var redusert til et minimum. Noen få busser og trikker var i bevegelse, ifølge nyhetsbyrået AFP, men passasjerer var nesten ikke å se. Flyplassen Tunis-Carthage var åpen, men et stort antall avganger er kansellert, opplyser en representant for flyplassen.

Belaid døde på sykehus etter å ha blitt skutt av ukjente gjerningsmenn utenfor sitt hjem onsdag. Drapet utløste et voldsomt raseri i Tunisia, og både onsdag og torsdag demonstrerte store folkemengder med krav om regjeringens avgang. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album