Gå til sidens hovedinnhold

Streik truer skattepengene

Blir det storstreik, blir skattepengene dine forsinket.

Tirsdag ettermiddag er det innspurt i forhandlingene i statsoppgjøret hos Riksmeklingsmannen. Fristen for å bli enige er ved midnatt, og blir ikke partene enige, går nærmere 30.000 ansatte i stat og kommune ut i streik fra arbeidstidens start onsdag morgen.

Blant annet vil da Skatteetaten bli rammet, og det betyr at utbetalingen av skattepengene, som skjer i juni, vil bli forsinket.

- Blir det streik vil skatteoppgjøret bli forsinket. Det vil antakelig bli forsinket like mange dager som streiken varer, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen ved Skattedirektoratet til Nettavisen.

Les også: Slik blir du rammet

- Redusert service
Halvorsen opplyser at skattekontorene rundt om i landet ikke vil bli stengt, men at det vil være redusert bemanning ved kontorene hvis det blir streik.

- Det vil være redusert bemanning, og det vil føre til lengre saksbehandling. Det er også mange som kan bli tatt ut som er knyttet til vårt sentralbord. Så det vil føre til redusert service fra skatteetatens side, sier Halvorssen.

Men et lystpunkt er det likevel. For deg som skal betale restskatt, får du mer tid.

- De som har restskatt får lenger frist fordi skatteoppgjøret blir forsinket, sier informasjonsdirektøren.

Uenige om pensjon
Stridens kjerne er ikke lønn, men den svært gunstige offentlige pensjonsordningen som de ansatte kjemper med nebb og klør for å beholde.

Ved forhandlingsbordet hos Riksmeklingsmannen sitter de fire hovedsammenslutningene LO, YS, Unio og Akademikerne, som forhandler med staten, KS og Oslo kommune.

Kommentarer til denne saken