Streik vil ramme kollektivtransporten hardt

Oslo (NTB): Hvis NHO og LHO ikke blir enige innen klokka 6 mandag morgen, tas mer enn 15.500 LO-medlemmer og 1.500 YS-medlemmer ut i streik.

08.04.13 00:57

Disse er fordelt på elleve forbund, og streiken vil dermed ramme flere bransjer.

Fagforbundet har tatt ut over 450 av sine medlemmer i streik, blant annet medlemmer som jobber i Nettbuss Trøndelag, Tide Trondheim og Trønderbilene. For Oslo gjelder uttaket Unibuss med totalt 77 medlemmer. Både verkstedarbeider og sjåfører er tatt ut.

I Oslo og nabofylkene vil nesten all regional rutetrafikk fra Akershus inn til Oslo stoppe opp, samt nesten all lokal busstrafikk i Oslo. I Vestfold vil en stor del av rutetrafikken stoppe. I Midt-Norge vil nesten all rutetrafikk i Nord- og Sør-Trøndelag stoppe helt opp. I Møre og Romsdal vil en streik ramme store deler av rutetrafikken, samt flybussen til og fra Ålesund lufthavn Vigra.

Andre konsekvenser av en streik vil blant annet være at mesteparten av leveransene av øl og mineralvann til butikkene vil stoppe. Enkelte lønns- og personalarbeidere er også tatt ut og dette kan føre til at grupper ikke får utbetalt lønn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.