RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streiken blant butikkansatte er over

Sent natt til mandag ble Handel og Kontor enig med NHO om et forhandlingsforslag. Streiken blant butikkansatte er dermed over.

- Dette er et skritt i riktig retning for å harmonisere minstelønnssatsene i handelen, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor (HK).-

Klokka 10 mandag formiddag vil partene i fellesskap meddele Riksmekleren resultatet og at streiken er dermed er avsluttet.

Ifølge arbeidstakerorganisasjonen, som er det tredje største LO-forbundet, innebærer forslaget blant annet at alle satsene økes med 6,50 kroner i år. Deretter vil en garantiordning tre i kraft fra 2015, hvilket betyr at utviklingen av minstelønnssatsene i området skal reguleres med årslønnsutviklingen for arbeidere i alt.

Videre heves fagarbeidersatsen til 10 kroner per time, og de med fagbrev vil nå gå rett inn på ansiennitetstrinn tre. Fagarbeidere kommer dermed styrket ut av dette oppgjøret, opplyser HK.

Lørdag 6. september gikk 205 HK-medlemmer i til sammen 48 butikker ut i streik etter at meklingen med NHO strandet. Onsdag og torsdag ble ytterligere 61 personer i sju virksomheter tatt ut i streik. Kravet fra HK var at kvinner skulle få samme lønnsløft som menn innen handelen.

Forslaget skal nå sendes på uravstemning blant Handel og Kontors (HK) medlemmer. Fristen for avstemning er onsdag 8. oktober, og resultatet skal meddeles NHO 13. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere