RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streiken i Venezuela trappes ned

Sist oppdatert:
Generalstreiken mot president Hugo Chávez (bildet) i Venezuela trappes ned, men foreløpig ser det ut til at streiken innen oljesektoren fortsetter
Streike-talsmann Timoteo Zambrano kunngjorde nedtrappingen av streiken natt til mandag norsk tid, melder NTB.

Men den lokale nyhetstjenesten PetroleumWorld i Venezuela melder at streiken innen landets viktige oljesektor fortsetter "med full styrke".

PetroleumWorld viser til uttalelser på TV søndag fra Juan Fernandez, som leder streikende oljearbeidere.

Ifølge PetroleumWorld gjelder nedtrappingen av streiken bare andre sektorer enn olje.

Men ifølge blant annet Reuters har også denne viktige delen av generalstreiken mistet en del damp, og flere arbeidere er på vei tilbake til jobb.

Nedtrappingen kommer etter anmodningen fra internasjonale meglere som forsøker å finne en løsning på den fastlåste situasjonen mellom president Hugo Chávez og opposisjonen, som har lammet landet i en generalstreik i over to måneder.

Dette har medført at den store oljeeksporten fra Venezuela, som er spesielt viktig for USA, i praksis er lammet. Det har også medført økt behov for tankfrakt til USA fra fjernere produsentland.

- Oljesektoren vil fortsette streiken fordi vi fortsatt trenger en enighet om en valgløsning og om fremtiden for oljearbeiderne, sa Fernandez.

Flere tusen ansatte i det statlige oljeselskapet PDVSA er sagt opp av presidenten på grunn av streiken.

Ifølge opposisjonelle PDVSA-ledere produserer landet nå litt over en million fat pr. dag, mens president Chávez søndag sa at produksjonen er 1,78 millioner fat og vil passere to millioner fat de nærmeste dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere