RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streikende gruvearbeidere ignorerer ultimatum

Sist oppdatert:
Johannesburg (NTB-Reuters-AFP): Få av de streikende gruvearbeiderne i Sør-Afrika møtte mandag opp etter å ha fått ultimatum om å stille på jobb eller få sparken.

Ifølge Lonmin, selskapet som eier gruva, hadde om lag 27 prosent av den samlede arbeidsstokken kommet på jobb. Men få eller ingen av de 3.000 streikende arbeiderne var blant dem.

Lonmin opplyste senere på dagen at gruva har åpnet for drift igjen etter å ha vært stengt på grunn av streik og voldelige sammenstøt i halvannen uke. Samtidig kunngjorde selskapet at det hadde utvidet fristen for gruvearbeiderne til å komme tilbake på jobb.

Samtidig ba selskapet alle de 25.000 ansatte og 10.000 kontraktsarbeiderne som er tilknyttet gruva, om å møte på jobb mandag og forsikret at sikkerheten er ivaretatt.

- Vi kommuniserer med resten av de ansatte som ikke har hatt mulighet til å komme på jobb på grunn av volden. Politiet mener det er trygt å komme på jobb igjen, het det i en kunngjøring fra Lonmin.

Til sammen ti personer ble i begynnelsen av forrige uke drept da gruvearbeidere væpnet med macheter og kjepper gikk løs på hverandre.

Men den største tragedien skjedde torsdag da politiet skjøt og drepte 34 arbeidere i et forsøk på spre demonstrantene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere