RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streikende truer Snøhvit-boring

Sist oppdatert:
Streiken blant norske oljearbeidere kan utsette boringen på Snøhvit-feltet fra september til sommeren 2005. Det er skrekkscenariet oljearbeiderne holder frem
Det er nyhetsbyrået Dow Jones Newswire som skriver dette tirsdag. Nyhetsbyrået har intervjuet Terje Nustad, som leder oljearbeiderne som er organisert i OFS.

Denne uken vil oljearbeiderne stenge operasjonene på tre mobile rigger, sier Nustad. Det er boreoperasjonene på Transocean Offshore-riggene Polar Pioneer, Transocean Leader og Transocean Searcher som vil bli stengt.

Stengningen kan forsinke boringen på kjempegassfeltet Snøhvit fra planlagte september til sommeren 2005, mener Nustad.

Det er opprinnelig planlagt at Polar Pioneer starter boringen på Snøhvit i september, men streiken kan bli forlenget til slutten av året. Dermed mister man den trange åpningen for boremulighet, sier Nustad.

Streiken mellom OFS og Rederiforbundet startet for to uker siden, men får ikke effekt før nå på grunn av sikkerhetsaspekter ved stengning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere