RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streng dom i Bankklagenemda

Sist oppdatert:
Sparebank 1 SR-bank i Rogaland har fått en meget streng dom mot seg i Bankklagenemden
En uføretrygdet kvinne ble overtalt av banken til å sette alle sparepengene sine i aksjefond. Nå må banken betale erstatning.

– Dette er eksempel på saker som de fleste vil si innebærer noe nytt og som er et viktig signal, fordi de stiller et skjerpet krav til bankenes rådgivning. En skal ikke etter god bankskikk oppfordre folk til å gjøre sitt livs investering etter en kort muntlig orientering fra bankens side, sier jusprofessor Viggo Hagstrøm, leder for Bankklagenemnden til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen hadde fondsspareren nylig vært igjennom en skilsmisse og salg av hus. Hun satte alle sparepengene sine på nærmere 290.000 kroner inn i seks Odin-fond.

Bankklagenemnda mener at SR-Bank må betale erstatning til kvinnen. Hun får dekket mer enn halve tapet, som er på 17.000 kroner i tillegg til renter. For banken var det formildende at kvinnen selv tok kontakt med banken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere