Gå til sidens hovedinnhold

Strenge krav til «Lommemannen» i frihet

Dersom overgrepsdømte Erik Andersen (62) slippes fri, vil Kriminalomsorgen at han må følge en rekke strenge krav.

Sakkyndige mener Andersen, som ble kjent som «Lommemannen», kan prøveløslates fra forvaring når minstetiden av straffen er sonet førstkommende mandag.

Etter det VG får opplyst har Kriminalomsorgen varslet at Andersen, hvis han slipper ut av fengsel, kun får lov til å oppholde seg i fylket han bosetter seg i – såframt noe annet ikke er avtalt. Han får også forbud mot å oppsøke guttegarderober, bad eller svømmehaller. Han må dessuten følges opp av friomsorgen og delta i et behandlingsopplegg.

Ifølge avisen mener Kriminalomsorgen dessuten at Andersen kun får lov til å bo hjemme – hvis han ikke har fått tillatelse til noe annet. Han nektes kontakt med mindreårige uten at andre voksne er til stede, og får ikke lov til å kontakte noen av de fornærmede i straffesaken.

De rettsoppnevnte psykiaterne Henning Værøy og Kjersti Narud konkluderer på samme måte som Ila-psykiater Randi Rosenqvist med at det er liten fare for at 62-åringen vil begå nye seksuelle overgrep. Derfor mener de at Andersen kan slippes ut av fengsel på bestemte vilkår når minstetiden utløper.

Han vil få en prøvetid på tre år, til 2017, dersom han blir sluppet ut av fengsel nå. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar