RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strengere kontroll med bombekjemikalier

Oslo (NTB): Regjeringen vil innføre strengere kontroll med kjemikalier som kan brukes til å lage bomber.

- Samfunnets oppmerksomhet og oversikt over bombekjemikalier må styrkes. Det er nødvendig å sikre at kun personer som har et legitimt behov for kjemikalier, får tilgang til slike midler, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

Forslag om hvordan regelverket kan strammes inn er blitt utarbeidet av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). I to rapporter foreslås det flere tiltak som vil skjerpe kontrollen med import, produksjon, omsetning og sluttbruk av flere typer kjemikalier.

Ett av dem er ammoniumnitrat, som terrordømte Anders Behring Breivik brukte i bomben han sprengte i regjeringskvartalet i Oslo.

Målet med regelendringene er blant annet å gjøre det vanskeligere å gjennomføre terroraksjoner. DSB understreker at direktoratets forslag må vurderes samlet, siden det er summen av tiltakene som er avgjørende.

Regelendringene vil kunne innebære forbud mot kjøp av flere kjemikalier for privatpersoner. DSB har fått i oppdrag å jobbe videre med forslagene til endringer i regelverket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere