RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strengere tyske aksjeregler

Sist oppdatert:
Den tyske regjeringen ønsker å stramme inn aksjereglene, i et forsøk på å beskytte selskaper mot aggresive hedge-fond
Det skal bli vanskeligere for investorer å gjøre opprør i tyske selskaper. Det kan en ny tysk lov sørge for.

Den tyske regjeringen ønsker å stramme inn reglene for investorers opplysningsplikt. Går det som regjeringen vil må aksjonærer nå flagge eierskap om de kjøper seg opp til over tre prosent av aksjene. Nå er grensen på fem prosent.

Ifølge Financial Times kommer regelendringen som en følge av fjorårets aksjonæropprør i Deutsche Börse, da oppkjøpet av London-børsen ble stoppet av britiske og amerikanske hedge-fond og både styreleder og adm. direktør måtte gå.

Fjorårets aksjonæropprør i Deutsche Börse førte til rabalder i Tyskland og Financial Times kaller opprøret det mest dramatiske i Europa.

Det hele startet med at det London-baserte hedge-fondet TCI i det stille kjøpte seg opp til 5,1 prosent i Deutsche Börse, og i samarbeid med sin amerikanske partner Atticus Capital og mer kjente investorer som Fidelity and Merrill Lynch Investment Managers fikk stoppet oppkjøpet.

Flaggeplikt ved tre prosents eierskap kunne ha utgjort forskjellen, ifølge avisen. Det kom som en fullstendig overraskelse på ledelsen at TCI hadde en så stor eierandel at de kunne kreve å kaste ledelsen, som aksjonærer med fem prosents eierandel kan i Tyskland.

Ifølge Financial Times er en slik gjennomsiktighet i aksjonærforhold ønsket velkommen av selskaper og de fleste aksjonærer i Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere