RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Som utenriksminister ledet Jonas Gahr Støre (AP) hemmelige møter med Gaddafis sønn.
Som utenriksminister ledet Jonas Gahr Støre (AP) hemmelige møter med Gaddafis sønn. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Støres store Gaddafi-hemmelighet

Støre ledet hemmelige møter med Gaddafis sønn.

Samtidig som Norge deltok i bombetokter mot Gaddafi-regimet i Libya, ledet daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre hemmelige fredsforhandlinger med Gaddafis sønn. Det skriver VG torsdag.

Da FNs sikkerhetsråd voterte over militær intervensjon i Libya 17. mars 2011, var to av Støres håndplukkede menn i Libyas hovedstad Tripoli. Der fulgte de avstemningen direkte på TV sammen med oberst Muammar al-Gaddafis sønn, Saif al-Islam Gaddafi, skriver VG.

Dette kommer frem i den uautoriserte biografien om Støre, «Seierherren», skrevet av Ståle Wig, som lanseres i dag.

Boken bretter ut i detalj om hemmelige møtene Utenriksdepartementet (UD) under Støres ledelse holdt med representanter for opprørerne og Gaddafi-regimet, mens borgerkrigen raste og Norge deltok i den NATO-ledede bombingen av Libya.

– Jeg kan ikke gå god for alle detaljene i boken, men det er riktig at Norge var engasjert som aktiv tilrettelegger av samtaler mellom opposisjonen og regimet i Libya med sikte på en politisk løsning våren 2011, bekrefter Jonas Gahr Støre overfor VG.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere