*Nettavisen* Nyheter.

Stress gjør at du slutter i jobben

En ny svensk undersøkelse viser at stress gjør at halvparten av alle kvinner slutter å jobbe før pensjonsalder.

(SIDE2 ): Stress gjør at svenske kvinner slutter å jobbe tidligere, melder Aftonbladet. En ny studie viser at stress er en mer vanlig årsak til at kvinner slutter i jobben enn sykdom.

Halvparten slutter
Mindre enn halvparten av friske, yrkesaktive kvinner jobber til de er 65 år, slår studien som er gjort med 300 kvinner i Stockholm, fast.

Forskerne fulgte en gruppe hjertesyke kvinner over ti år. Da studien startet var alle kvinnene friske. Ti år senere var 11 kvinner døde av ulike sykdommer.

Stress har skylda
Av 158 kvinner som var fylt 65 år viste det seg at bare 43,7 prosent av kvinnene hadde jobbet frem til pensjonsalder, ifølge Aftonbladet.

Nesten halvparten av kvinnene hadde sluttet tidligere. Psykososialt stress på jobben og i hjemmet var den viktigste årsaken til at kvinnene sluttet å jobbe. Under perioden, sykemeldte de kvinnene som sa de led av stress seg fire ganger så mye som de andre kvinnene.

Høy utdannelse
Kvinner med lav utdannelse hadde økt fare for å dø tidlig, mens kvinner med høy utdannelse oftest ble langtidssykemeldt, melder Aftonbladet. En av kvinnene hadde denne kommentaren under studien;

«Stannar jag kvar i jobbet kommer jag att bli sjuk på ett eller annat sätt. Det är å stressigt. Jag vill verkligen göra allt det där jag drömt om, men inte haft tid till innan det är för sent. Därför väljer jag att sluta arbeta nu».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.