RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stress kan føre til astma

Sist oppdatert:
Psykisk stress kan gi deg astma, og forskerne vet nå hvorfor.

(SIDE2): Nå har amerikanske forskere funnet ut hvilken hjernedel som er ansvarlig for at stress kan føre til astma, melder nyhetsbyrået Reuters.

Fant koblingen
Forskerne har klart å finne ut hvilken del av hjernen som linker følelsene våre til astmautbrudd. I studien ble seks personer med mild astma utsatt for støvpartikler mens de ble vist tre forskjellige kategorier av ord; et astmarelatert ord, et negativt ord som ikke hadde noe med astma å gjøre og et helt nøytralt ord.

To av hjerneregionene økte aktiviteten når de hørte det astmarelaterte ordet, sammenlignet med de to andre ordene, melder Reuters.

Sensitive for følelser
Aktiviteten forskerne fant i de to hjerneregionene var linket til psykologiske signaler fra støvpartiklene astmatikerne ble utsatt for..

- Hos individer med astma og andre stressrelaterte tilstander vil disse hjerneregionene være hypersensitive til sykdomsspesifikke følelsesmessige og psykologiske signaler. Dette kan bidra til problemer som forverrer astmaen, konkluderte forskerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere