*Nettavisen* Nyheter.

Stressede menn foretrekker store kvinner

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Ifølge en ny forskningsrapport.

(SIDE2): Når menn blir utsatte for stressende situasjoner synes de at større kvinner er mer attraktive, viser en ny undersøkelse.

Endrer tankegang
Britiske forskere har funnet at menn som ble eksponert for oppgaver som var designet for å stresse dem opp foretrakk kvinner med mer fett på kroppen.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

De konkluderer med at stress kan få en til å endre tankegangen sin når det kommer til hvem man mener er en potensiell partner.

Arbeidet til forskningsteamet fra London og Newcastle er publisert i journalen Plos One.

- Det er mye faglitteratur som peker på at våre preferanser når det kommer til BMI er upåvirkelige, men det stemmer sannsynligvis ikke, sier medforfatter av boken, doktor Martin Tovee, til BBC News.

Tovee og han kollega doktor Swami har tidligere forsket på hvilke faktorer som får oss til å endre preferanser når det kommer til BMI - her har de funnet at både effekten av sult og medias påvirkning er noe som kan få preferansene til å endres.

Små endringer i preferanse
Men preferansene endres ikke like mye som når det gjelder forskjellige kulturer og miljø.

- Hvis du ser på kulturer der det finnes en begrenset mengde mat, så foretrukket mennesker store kropper - spesielt om man sammenligner det med miljøer hvor det finnes mye mat og hvor det er en mer avslappet atmosfære. Disse endringene vi ser her er ganske små om vi sammelingner dem med det vi ser i de forskjellige kulturene. Men resultatene viser at visse faktorer kan føre til en endring, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag