RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strid i Dagbladets styre

Sist oppdatert:
Dagbladets storaksjonær Jens P. Heyerdahl har havnet i en strid med avisens styreleder og administrerende direktør.

Stridens kjerne er en trykkeriavtale som Terje Thon og administrerende direktør Cato Hellesjø i Dagbladet fremforhandlet med Dagens Næringsliv. Avtalen, som har en varighet på fem år og en verdi på rundt 133 millioner kroner, ble inngått mot at striden om Dagbladets oppkjøp av en aksjepost i Norges Handels og Sjøfartstidende (NHST) skulle legges på is.

Dagbladet eier i dag 22 prosent av aksjene i Dagens Næringslivs eierkonsern, men har ikke stemmerett for aksjene.

Denne avtalen forsøkte Jens P. Heyerdahl, Dagbladets storaksjonær, å få stoppet, men han ble nedstemt i styret. Dermed forlangte han å få protokollført at de to Dagblad-toppene handlet mot "god virksomhetsledelse" da de fremforhandlet avtalen, melder Dagens Næringsliv.

Heyerdahl hadde støtte fra fire styrerepresentanter som til sammen satt på 66,5 prosent av aksjene, styrerepresentantene fra Storebrand, Orkla Media og Aniela Gabriela Gjøs som nå er konserndirektør i Posten Norge. Disse ble nedstemt av fem styremedlemmer, blant annet de ansattes representanter. Styrelederen avholdt seg fra å stemme fordi situasjonen i styret var så tilspisset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere