RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strid om dødsstraff i bystyret i Tromsø

Oslo (NTB): Sju Fremskrittsparti-representanter i bystyret i Tromsø stemte mot et forslag om at byen skal delta i Amnesty Internationals markering mot dødsstraff.

Frps gruppeleder Jan Blomseth ville ikke at Tromsø skal delta i en markering mot dødsstraff, skriver Nordlys.

- Jeg kan ikke stemme for noe som går mot min personlige overbevisning, sa Frps gruppeleder fra kommunestyrets talerstol onsdag.

Tromsø kommune er utfordret av Amnesty International om å slutte seg til «City for Life», et verdensomspennende nettverk av byer som viser sin motstand mot dødsstraff. 30. november skal alle byene flombelyse et signalbygg eller kjent monument sentralt i byen for å markere sin motstand mot dødsstraff. Dette ville ikke Blomseth støtte.

- Jeg er for dødsstraff i enkelte tilfeller. Blant annet gjelder dette voldtekt av kvinner og små barn og overlagt drap. Dette er ingen kampsak for meg. Men om jeg hadde sittet på Stortinget, ville jeg stemt ja til å innføre dødsstraff i Norge om det kom opp som sak, sier Blomseth.

Kommunestyret vedtok likevel mot sju stemmer å slutte seg til kampanjen. 30. november skal rådhuset mørklegges og deretter skal bygget flombelyses. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere