*Nettavisen* Nyheter.

Stridens eple

Sur eller søt? Denne mannen har svaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

POPULÆR: - Det er like mange oppskrifter på denne som på cæsar-salat, forteller Elias. Foto: Thomas Horni (Thomas Horni)

(LXUS.no) - Den udødelige apple martini - like stabil som cosmopolitan, sier mixolog Elias Gonzalez. Denne uken har Grims Grenkas erfarne bar manager valgt apple martini som ukens LXUS-drink, men det evige spørsmålet gjenstår: Skal den være søt eller sur?

LES OGSÅ:
Minibarer i særklasse
Milliardærenes elleville fester
Den nye vinen

- Den kan være søt, den kan være sur - alt avhenger av hva slags sprit du bruker som base. Det er like mange oppskrifter på denne som på cæsar-salat! Men det vi må huske på er at noen av ingrediensene skal være eple-basert. Det kan være vodka, eplelikør, eplerom - det er opp til deg og din personlige smak, forteller Elias.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Horni

Med Elias' oppskrift kan du imidlertid ikke trå feil om du skal invitere til en forfriskende klassiker i sommervarmen. Den er dessuten så lett å lage at du ikke blir stående bak baren hele sommerfesten.

Her skal ingen bite i det sure eplet - slik lager du apple martini:

4 cl vaniljevodka
2 cl Pomme Verte-likør (grønn eplelikør)
En skvett ferskpresset sitronsaft
En skvett sukkerlake (valgfritt)
3-4 cl organisk eplejuice

Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist til det blir kaldt. Siles og serveres i martiniglass med en eplevifte på kanten.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag