*Nettavisen* Nyheter.

Strikk og drikk

Utbrent? Det finnes både trendy og finurlige løsninger på problemet.

20.07.05 10:47

(SIDE2): Det finnes nok ikke en person i dette land, eller i denne verden for den saks skyld, som ikke har fått termen «utbrenthet» integrert i sitt vokabular den siste tiden. Uttrykket er så mye brukt og så oppskrevet at man ufrivillig kan selv komme til å bli rammet av bare å høre det.

Denne epidemiske tendensen er, ikke overraskende, blitt en samfunnstrend. Det er hipt å møte veggen, trendy å være utbrent. Forstå det den som kan. Så står man der da, med ett stykk slem betongvegg midt i synsfeltet, sliten og utkjørt. Men fy så trendy.

Det går imidlertid ganske raskt frem at betong ikke er så stas likevel. Med et trendy problem følger også trendy løsninger. Strikking er et av dem. Blant kjendisene har det nærmest gått sport i strikkepinnegalopp og hekling, hvorpå de i media proklamerer hvor avslappende det er.

Hvis man derimot ikke bare har møtt veggen, men regelrett er blitt en del av den, finnes et heller lugubert alternativ. Strikk og drikk kan kanskje være hjelpsomt, men ikke særlig lurt.

Har man femten tommeltotter for mye, og pinnene ikke gjør annet enn å strikke hull med tråd rundt, kan man alternativt ta opp hagearbeid. En annen hip og finurlig aktivitet. Hagestell har faktisk blitt så trendy at det nylig ble arrangert norgesmesterskap. NM i frøsåing og ugressluking må da være den ultimate avkoplingsteknikk. Er veggen fortsatt standhaftig, er det også trendbevisst å bli hjemmeværende.

Slike sjelpleiende aktiviteter er gode måter for å sakte, men sikkert ta steg på musevis bort fra veggen man så ufrivillig ble introdusert for. Eventuelt kan man bare kjøpe en slagferdig gjenstand og dundre løs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.