RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strileboligene stadig dyrere

Sist oppdatert:
Leilighetene i distriktene blir stadig hottere. Ingen andre boliger har så mye prisstigning som strilenes.

Mens boligprisene i hele Norge i gjennomsnitt har steget med elleve prosent i år, har leilighetene i områdene rundt Bergen smelt til med hele 17 prosent stigning. For Bergen var økningen tolv prosent, skriver Bergensavisen.

Tallene stammer fra Norges Eiendomsmegler Forbunds egne statistikker, og også Statistisk sentralbyrå har sammenfallende funn.

Daglig leder i Notar Bryggen, Christer Vikebø, mener strileprisene skyldes at eldre selger store boliger og får stor kjøpekraft når de skal kjøpe mindre leiligheter. Dessuten er det flere utflyttede unge som selger boligen i byen og flytter «hjem» når de har etablert seg med familie. Det er med på å presse prisene opp.

- Det var et paradoks at du fikk tre ganger mer plass i Fana somi sentrum for like mye penger. Det har vært en underprising som nå hentes inn, sier Vikebø til BA.

Og prisene spås å nå nye høyde utover høsten. Samtidig som boligprisen stiger, har boligrenten steget èn prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere