RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strilekortet frister ikke

Sist oppdatert:
Selv om strilene fikk 40 prosent rabatt på busskortet til Bergen sentrum, har likevel færre kjøpt busskort siden Nordhordlandsbrua ble gratis 1. januar.

Det er spesielt på bussene til Åsane at HSD har merket en nedgang i passasjertallet. Inn til Bergen sentrum er tallet stort sett det samme som før broen ble gratis. Men der busselskapet merker konkurransen fra privatbilismen mest, er på salget av busskortene, skriver Bergensavisen.

Normalt selges det 400 månedskort på den aktuelle strekningen, men i januar har HSD bare solgt 350. Og det til tross for at den mye omtalte rabatten ble innført fra nyttår av. Et månedskort mellom Bergen og Åsane koster 660 kroner, mens det koster bare 630 med busskort fra sentrum og over broen. Rabatten er en prøveordning som varer fram til 1. juni. Da skal den evalueres og eventuelt avsluttes, hvis salgstallene er for dårlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere