RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strippeklubbeier tar skjenkesak til Høyesterett

Lagmannsretten ga Sandnes kommune retten til å nekte skjenkebevilling til en strippeklubb. Nå anker strippeklubbeieren saken til Høyesterett.

Osman Uzun gikk til sak mot kommunen etter at strippeklubben som han eier, Money Talks, mistet skjenkebevillingen, skriver Stavanger Aftenblad.

Sandnes kommune ble frikjent både i Tingretten og i Gulating lagmannsrett. I siste runde ble Uzun også dømt til å betale sakskostnader.

Nå anker strippeklubbeieren og hans advokat, John Christian Elden, saken til Høyesterett.

I anken skriver Elden at saken har prinsipiell betydning, og viser til at det foreligger ulike vedtak fra ulike fylkesmenn om lovligheten av vedtak som nekter skjenkebevilling med begrunnelser som viser til erotisk dans eller toppløs servering.

– Jeg mener at avslag på en søknad om skjenkebevilling må være alkoholpolitisk begrunnet. Kommunen kan ikke blande inn etikk og moral. Så det retten må vurdere, er om Sandnes kommune må følge norsk lov, eller om de kan opptre som en egen stat i staten, sa Elden til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere