*Nettavisen* Nyheter.

Strippesjef ber SV dokumentere argumentene sine

Lillestrøm (NTB): SVs nye partiprogram tar til orde for å forby stripping. Norges eneste «strippekjede» er lite begeistret og ber SV dokumentere påstandene som brukes til å argumentere mot virksomheten.

17.03.13 21:58

- Det er en enstemmig redaksjonskomité som går inn for at stripping ikke bør tillates som arbeid. Det er på mange måter en forlengelse av forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester, sa nestleder Bård Vegar Solhjell i SV til Dagbladet om forslaget.

- Vi vet at strippeklubbene ofte har jenter fra fattige land. Vi vet også at agenter som har ordnet strippere til Norge er siktet for hallikvirksomhet, sier Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV.

Atle Maaø eier strippebarer i både Bergen og Trondheim og reagerer både på timingen av SVs forslag og på påstander om menneskehandel og prostitusjon.

- Per dags dato kjenner vi ikke til at det noen gang er dokumentert at det er forekommet offer for menneskehandel ved norske strippebarer. Dokumentasjonen om prostitusjon ved norske strippebarer som SV viser til, vil vi gjerne bli presentert for, da dette er helt ukjent for oss, sier Maaø i en pressemelding søndag.

Han undrer seg også over at SVs vedtak kommer rett før en Fafo-rapport om stripperes arbeidsforhold, en rapport som ble bestilt av SV-leder Audun Lysbakken mens han fortsatt satt i regjeringen. (©NTB)

Annonsebilag