Gå til sidens hovedinnhold

Strippet til underbuksa etter storfangst

- Dette er noe av det mest fantastiske jeg har vært med på.

– Dette er noe av det mest fantastiske jeg har vært med på. Det er første gang jeg har fisket både en ekte skrei og en kveite, sier John Hedlund fra Bjørkelangen til Indre.no.

Han ble så glad for fangsten at han strippet til trusa.Vi møter Bjørkelangen-karen sammen med en kameratgjeng i fiskeværet Stø i Øksnes kommune Vesterålen. Der har de vært turister i noen dager og har fått oppleve det som mange kaller et rent eventyr: Skreifiske.

For tiden koker det med skrei på fiskefeltene utenfor Vesterålen.

Båtene kommer i land med mye og stor fin skrei som leveres ved fiskemottakene.

- Kommer aldri til å glemme det
At Hedlund befinner seg midt opp i dette eventyret, er en ren tilfeldighet.

– Vi har med oss en person som bor i Horten, men som er fra Øksnes. Han arrangerte en tur til Vesterålen under vinterfisket første gang for sju år siden. Nå er det blitt slik at det en blitt til en venners venner-tur der flere personer har blitt med. I år gikk turen hit til Stø helt nord på Langøya i Nordland. Vi fikk være med ut på feltet med en lokal kystfisker, mens det store skreifisket pågår. Det har vært en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme sier Hedlund til Indre Akershus Blad.

Insisterer på trusebilde
Han bobler nesten over av begeistring over det han har fått være med på.

For første gang i sitt 40-årige liv har han fisket både en skikkelig skrei og en rimelig stor kveite. Han er som en unge som har fått den julegaven han har ønsket seg mest her i livet. Ja, så glad er han at han insisterer på at vi må ta bilde av ham i bare trusa, mens han holder sin personlige fangst på dekket på båten «M/K Ekenborg» som har tatt dem med ut på feltet.

– Jeg kler meg gladelig i nesten netto for å forevige dette historiske øyeblikket. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Tenk å kunne være med ut på feltet og se båtene som ligger der og fisker, mens ørn og hval passerer oss. Når jeg i tillegg får et slikt napp som dette, kan det ikke bli bedre, sier Bjørkelangen-mannen og smiler.

Har med fisk hjem
Med fisk i bagasjen Når han og hans reisekamerater forlater fiskeværet Stø, har de fileterte både kveite og torsk som er med i bagasjen på flyet sør igjen.

De har hatt et skikkelig møljemåltid som består av fersk skrei, lever og rogn. Laget av lokale kokker som vet hvordan et slikt måltid skal serveres.

Selvsagt er god drikke en del av menyen. Men det sosiale betyr nesten like mye som opplevelsen.

Når værgudene i tillegg har vært med reisefølget, kunne ikke oppholdet i Vesterålen vært bedre.

– Dette har vært en uforglemmelig tur jeg sent vil glemme, og jeg tror jeg snakker på vegne av hele gruppen som er med på turen. Det er bare utrolig flott her ute i havgapet. Det er mye fisk og gjestfriheten er upåklagelig. Hit kommer jeg gjerne tilbake, sier Hedlund fornøyd.

Les flere saker fra Indre.no.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken