RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strøm-Erichsen: - Kan ikke love militærhjelp til Sverige

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) modererer seg etter uttalelser til svensk radio om at det er usikkert om Norge stiller opp dersom Sverige blir angrepet.

Forsvarsministeren var før helgen på NATOs forsvarsministermøte i Brussel, og besøkte Stockholm lørdag. Svenske medier reagerte på Strøm-Erichsens uttalelser i et intervju hun ga til Sveriges Radio.

- Vi i Norge har ikke et forsvar som kan bistå alle andre steder enn vårt eget territorium. Sverige er vår gode nabo, men samtidig må vi være veldig tydelige på at vi er et NATO-medlem, og det er der vi har vår fremste forsvarsallianse, de som vi på en måte kan stole på hvis en krise skulle komme. Vi er gode naboer, vi stiller opp for hverandre, men denne formelle alliansen er fortsatt veldig tydelig, sa forsvarsministeren videre.

Overfor NTB understreker forsvarsministeren søndag at Norge og Sverige har et godt forsvarssamarbeid, i likhet med de nordiske landene for øvrig.

- Dersom Sverige kommer i en krise, vil vi selvsagt gjøre det vi kan for å bistå. Men det vil i så fall skje utenfor de formelle allianseforpliktelsene, ettersom Sverige ikke er medlem av NATO, sier Strøm-Erichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere