RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strøm-Erichsen vil undersøke alle veteraner

Bergen (NTB): Hittil har bare soldater som har vært i Afghanistan, blitt undersøkt for psykiske skader. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen lover at også andre veteraner skal sjekkes.

Bergens Tidende skrev tidligere i uka at selv om Forsvarets sanitet hadde fått mandat til å kartlegge psykiske skader fra dem som har tjenestegjort i Irak, Somalia, Libanon, Balkan og Afghanistan, ble bare Afghanistan-soldatene undersøkt.

Forsvarsministeren slår nå fast at også de andre soldatene skal undersøkes.

- Det er ikke riktig at vi har skjøvet på andre grupper. Vi begynte med Afghanistan-veteranene, fordi det er viktig å se hvordan det går med dem, og fordi de er nærmest i tid. Så fortsetter vi med de andre gruppene, sier Strøm-Erichsen til avisen.

Årsaken til at Forsvaret ikke har undersøkt de andre soldatene er at navnelistene over veteranene har vært mangelfulle. Listene har blant annet inneholdt navn også på folk som skulle ha dratt ut, men som av ulike årsaker ikke har gjort det. Listene som gjelder de eldste oppdragene til Forsvaret er heller ikke digitalisert.

- Mye må legges over fra papir til data og samkjøres med folkeregisteret. Det er et nitid arbeid, sier pressetalsmann Christian Øverli i Forsvarsstaben til Bergens Tidende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere