RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strøm tilbake i Åsane og Fjell

Sist oppdatert:
Akutt fare for liv og helse førte til at BKK fikk rettet opp i feilen, til tross for streiken, da 680 beboere mistet strømmen fredag morgen.

En person med pustemaskin og 12 brukere av trygghetsalarm ble rammet da strømmen gikk i Fjell og Åsane i dag morges Feilen ville i utgangspunktet ikke bli rettet på lenge det er streik i EL & IT Forbundet. Dermed kunne innbyggerne i Angeltveit, Landro, Solsvik og Misje risikere å bli uten strøm i helgen.

- Det var akutt fare for liv og helse. Derfor fikk vi anledning til å rette opp i feilen til tross for streiken. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier informasjonssjef i BKK Juliet Balgobyn til BT.

Årsaken til bruddet var at det kom kråker i strømanlegget, noe som førte til lav spenning på nettet.

«Fjell kommune kan ikke direkte gripe inn i streikesituasjonen, men vil gjøre det som er mulig for å stabilisere situasjonen», skrev kommunen på nettsidene til vann- og avløpsetaten i Fjell kommune, Fjellvar.

Som et ledd i dette, sørget kommunen for å sikre de strømløse beboerne vann.

«Når det gjeld vannforsyning, vil alle som er tilknyttet offentlig ledningsnett i området ha vann», het det i en melding på nettsidene. Noen kunder kan likevel risikere å miste vannet i perioder, eller oppleve lavt trykk. De som har vannforsyning fra private vannverk og brønner, kan fyll vann fra vannposten på kirkegården på Landro.

Fra fredag ettermiddag åpnet kommunen også sanitæranlegget i Ågotneshallen for dusjing og toalettbesøk. Hallen vil ifølge nettsidene være åpen fra klokka 07 om morgenen til 23 om kvelden hver dag så lenge streiken varer.

Mer informasjon finner du på Fjellvars nettsider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere