RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømme preget av Nederland

Sist oppdatert:
Skipsutstyrkonsernet Strømme fikk et tilbakeslag i første kvartal på grunn av en svak utvikling i Nederland og en sterk euro
Strømme endte opp med et underskudd før skatt på 1,4 millioner kroner, en forverring fra minus 0,2 millioner i samme periode i fjor.

Omsetningen økte fra 76,3 millioner kroner i fjor til 80,2 millioner i årets tre første måneder. Det ga et driftsresultat på minus 2 millioner, mot pluss 0,5 millioner i samme periode i 2003.

- Selskapet sviktende resultat i perioden skyldes i hovedgrunn sviktende resultat i datterselskap i Nederland. Det dårlige resultatet i det nederlandske datterselskapet skyldes et fortsatt moderat økonomisk aktivitetsnivå i Europa, skriver selskapet i en kommentar.

Strømme-styret skriver videre at den sterke euroen har fått rederne til å velge USA og Asia som innkjøpssteder for skipsutstyr.

De andre delen av konsernet viste i hovedsak svak positive bidrag til driften.

- Det forventes noe bedre markedsforhold for selskapene i Nederland, Norge, Tyskland, Singapore og Malaysia. I Storbritannia, Spania og USA forventer vi et uendret marked for våre produkter og tjenester i tiden fremover, skriver Strømme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere