RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømprisen lavest siden oktober

Sist oppdatert:
Kraftprisen på den nordiske kraftbørsen Nord Pool var i helgen den laveste siden oktober. Prisen for strøm levert til sommeren har også falt
Spotprisen for kraft var søndag på 22,06 øre pr. kilowattime, noe som er det laveste siden 13. oktober i fjor. Prisen som i dag er satt for levering tirsdag er 23,65 øre. Det er normalt at prisen er litt lavere i helgen.

Prisen har falt med nær tre fjerdedeler fra toppnivået i januar.

De fleste ser nå ut til å ha avlyst faren for en akutt strømkrise i vår, ettersom temperaturen i store deler av landet har vært mild den siste tiden.

Likevel ligger prisen høyere enn i fjor, da den var 12-13 øre på denne tide av året.

Også forward-kontrakter som viser prisen for kraftleveranser til sommeren har falt, og ligger nå på 21,75 øre pr. kilowattime. Selv om dette er lavere enn den siste tiden, er det høyere enn nivået i fjor, da prisen på sommeren lå på 10-15 øre.

Dette er priser i det profesjonelle markedet. Den laveste prisen for forbruker er nå 42,15 øre pr. kilowattime, ifølge Konkurransetilsynets oversikt over standard strømprisavtaler.

Du kan sjekke DinSides oversikt over strømpriser her: Strømprisene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere