RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømprisen stiger igjen

Sist oppdatert:
Mens strømprisen til forbruker synker, har pilen snudd oppover igjen på den profesjonelle kraftbørsen, hvor prisen nå er den høyeste på tre uker
Kraftpris for levering i det profesjonelle markedet i morgen er i dag fastsatt til 28,09 øre pr. kilowattime på Nord Pool.

Selv om det er mye lavere enn toppnivåene i vinter, har prisen vært nede på 23 øre, og prisen nå er den høyeste på tre uker. Dagens pris er rundt dobbelt så høy som på samme tid i fjor.

Det ser også ut som aktørene i kraftmarkedet har tatt rev i seilene når det gjelder forventninger til fremgang videre utover våren og sommeren.

Handel i kontrakter for kraft til sommeren viser nå en pris på 23,32 øre. Det betyr at markedet nå venter en kraftpris til sommeren som er et par øre høyere enn det man trodde for et par uker siden.

Det er ingen som lenger tror på noen akutt kraftkrise i vår, men det at prisnedgangen nå har stanset opp, tyder på at mange markedsaktører er skeptiske til om det kommer nok nedbør til å få vannmagasinene skikkelig fulle.

Ned til forbruker
Samtidig som nedgangen i det profesjonelle markedet foreløpig har stoppet opp, har strømprisen ut til forbruker for første gang i vår kommet under 40 øre.

Gudbrandsdal Energi har nå satt en pris på 39,99 øre, og dermed fått PR-effekten av å være først ute med å bryte denne grensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere