RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømprisen til himmels igjen?

Sist oppdatert:
Mens strømprisen normalt faller på sommeren, har den i år begynt å peke oppover igjen. Det kan igjen gå mot sure strømregninger for forbrukerne
I vinter og tidligere på våren var strømprisen i Norge klart lavere enn under strømkrisen i fjor.

Men nå er situasjonen snudd på hodet. Mens prisen i fjor fortsatte å falle som normalt frem mot sommeren, har den snudd oppover igjen i år.

Og det skjer selv om vannmagasinene er rimelig fulle nå, i motsetning til i fjor.

Forklaringen synes å være at det er lite snø igjen i fjellet. Dermed regner kraftmarkedet med at mye av fyllingen av magasinene allerede er unnagjort, med mindre sommeren blir veldig våt og varm.

I tillegg har været de siste dagene vært nokså kjølig.

På kraftbørsen Nord Pool er spotprisen nå 26 øre pr. kilowattime. Det har den ikke vært siden mars. På denne tiden i fjor var prisen rundt 20 øre.

De siste dagene har flere strømleverandører varslet kundene om at prisene på såkalte standard variable avtaler, som er det vanligste, blir satt opp.

Ingen leverandører har nå priser under 30 øre på denne typen avtaler, og de nye varslene indikerer priser godt oppe på 30-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere