Strøm-Erichsen: Ahus meldte om forsvarlig drift

Oslo (NTB): Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier hun de siste to årene hele tiden har fått beskjed om at bemanningssituasjonen ved skandalerammede Akershus universitetssykehus har vært forsvarlig.

19.09.12 09:59

Både Helse sør-øst og Ahus har gitt helseministeren signaler om at bemanningen var forsvarlig etter at sykehuset overtok ansvaret for 160.000 innbyggere 1. januar 2011, skriver Aftenposten.

Ahus-ledelsen mener fortsatt at driften ved sykehuset har vært forsvarlig, til tross for avsløringene av ni unaturlige dødsfall som knyttes til bemanningsproblemer og uforsvarlig drift ved sykehuset.

Da fylkesmannen meldte om de uforsvarlige forholdene ved sykehuset i juli i år, kom det som en overraskelse på Strøm-Erichsen. Nå venter hun på en ny redegjørelse fra fylkesmannen. Deretter kan saken bli sendt videre til Helsetilsynet.

- Hvis Statens helsetilsyn konkluderer med at det var uforsvarlig drift, må jeg få komme tilbake til dette, sier helseministeren.

Hun sier samtidig at hun som statsråd har det overordnede, politiske ansvaret for helsevesenet i Norge, men at det ikke fritar andre i systemet fra ansvar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.