*Nettavisen* Nyheter.

Strøm-Erichsen leste varslerbrev, bare ikke grundig nok

Oslo (NTB): Først tre måneder etter at hun fikk eposten fra Marinejegerkommandoens tillitsvalgte, satte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen seg inn i innholdet.

Forsvarsministeren kjente «ikke detaljene i vedleggene før mediene kontaktet departementet tre måneder senere og ba meg kommentere dem», skriver Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i en redegjørelse mandag. Hun har fått sterk kritikk for ikke å ha tatt på alvor påstander om løgn, manipulasjon og trusler om telefonavlytting fra Forsvarets toppnivå i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen til Rena, slik VG skriver.

Strøm-Erichsen hevder hun fikk eposten fra de tillitsvalgte 15. februar, og at hun leste den da - men ikke «så grundig som jeg kanskje burde ha gjort».

«Den var ventet. Vi hadde hatt et møte en uke tidligere, hvor de uttrykte bekymring for spesialstyrkestudiens prosess og retning. Jeg besvarte eposten samme kveld for å kvittere på at den var mottatt. Jeg tolket det slik at vedleggene var en oppsummering av vårt møte», skriver statsråden.

Når hun nå, tre måneder senere, har satt seg inn i detaljene, skal det ha blitt etablert en såkalt varslersak i departementet, hvor påstandene ettergås nøyere. «Det første jeg gjorde da jeg leste vedleggene var å be departementsråden undersøke påstandene om trusler», skriver Strøm-Erichsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag